Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
715 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 02 Ocak 2021 Cumartesi günü yayınlanan 88. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Sacher Turta" tarifi! ‘Sacher Turta tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Sacher Turta yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 02 Ocak 2021 Cumartesi günü yayınlanan 88. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Sacher Turta" tarifi! ‘Sacher Turta tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Sacher Turta yapabilirsiniz.’

Sacher Turta

MALZEMELER

Kek hamuru için;

100 gram tereyağı

50 ml süt - 1/4 su bardağı

120 gram bitter çikolata

3 yumurtanın sarısı

40 gram toz şeker - 1/4 su bardağı

75 gram un - 1/2 su bardağı

30 gram kako - 1/2 su bardağı

3 yumurtanın beyazı

1 tutam tuz

40 gram toz şeker - 1/4 su bardağı

Arası için;

100gram kayısı marmeladı

Üzeri için;

150 ml krema - 3/4 su bardağı

30 gram toz şeker - 1,5 yemek kaşığı

150 gram bitter çikolata

10 gram tereyağı

YAPILIŞI

Bir sos tenceresinin içerisine süt ve tereyağını ekleyip ısıtın.

Ocağın altını kapatın ve bitter çikolatayı içerisine ekleyip karıştırın.

Yumurta sarılarını bir karıştırma kabının içerisine alın.

Üzerine toz şekeri ilave ederek bir mikser yardımıyla çırpın.

Yumurta sarılarınızı çırparken hazırladığınız bitter çikolatalı karışımı yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un ve kakaoyu eleyerek yumurta sarılı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.

Yumurta beyazlarını bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla hafif çırpın.

Ardından bir tutam tuz ilave edin ve çırpın.

İçerisine toz şekeri yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Yumurta beyazınız iyice katılaşınca kakaolu harcın içerisine ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.

18 – 20 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yerleştirin.

Kek kalıbınızın kenarlarına da fırın kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız kek harcını içerisine ekleyip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

Tezgahınıza bir büyük tabak alın ve üzerine kekinizi çıkartacağınız bir tel koyun.

Fırından çıkan kekinizi telin üzerine alın ve soğutun.

Kekinizi ortadan ikiye bölün.

İçerisine kayısı marmeladı sürün.

Sosu için;

Bir sos tenceresinde krema ve toz şekeri ısıtın.

İçerisine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayı eritin.

Ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin.

Birleştirmek için;

Turtanızın üzerine hazırladığınız çikolata sosundan gezdirin ve her tarafına eşit geldiğinden emin olun.

Ardından buzdolabına alın ve 20 – 30 dakika bekletin.

Dilimleyerek servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar