Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
873 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı - Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi - Portakallı Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi - Portakallı Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır? / Özel Klipler

Arda'nın Mutfağı programının 4 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanan 49. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Portakallı Çikolatalı Kek" tarifi! ‘Portakallı Çikolatalı Kek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Portakallı Çikolatalı Kek yapabilirsiniz.’   Hemen izle


Arda'nın Mutfağı programının 4 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanan 49. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Cantık" tarifi! ‘Cantık tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Cantık yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 4 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanan 49. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Cantık" tarifi! ‘Cantık tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Cantık yapabilirsiniz.’

Cantık (Bursa Usulü)

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta beyazı
1 yemek kaşığı tuz

Hamuru Toparlamak için;

1 su bardağı un

Kenarlarına Sürmek için;

1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Harcı için;

300 gram kıyma
2 adet kuru soğan – küçük küp doğranmış
1 adet kapya biber – küçük küp doğranmış
2 adet yeşil köy biberi – küçük küp doğranmış
2 adet domates – küp doğranmış
1/4 demet maydanoz – ince kıyılmış
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kimyon
2 – 3 yemek kaşığı su

YAPILIŞI

Hamuru için;

Bir karıştırma kabında maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırın.

Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.

Ayrı bir karıştırma kabının içerisine unu koyun ve ortasını havuz olacak şekilde açın.

İçerisine beklettiğiniz mayalı harç, süt, ayçiçek yağı ve yumurta beyazını ekleyip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurun.

Kenarlarından tuzu ilave edin ve tezgahın üzerine alıp yoğurmaya devam edin.

Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabının içerisine alıp ağzı kapalı bir şekilde 1 saat bekletin.

İç harcı için;

Kıymalı harcın tüm malzemesini bir kapta karıştırın.

Suyunu kıvamına göre ekleyebilirsiniz.

Birleştirmek için;

Mayalanan hamurdan 6 tane beze çıkartın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayın.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak uzaklıkta dizin.

Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek kalacak şekilde parmaklarınızla açın.

Kıymalı harcı hamurların ortasına koyun ve kalın olan kısımlara gelmeyecek şekilde yayın.

Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar