Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Osmanlı Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Ocak 2021 Pazartesi günü yayınlanan 626. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Osmanlı Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Osmanlı Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Osmanlı Pilavı Tarifi

OSMANLI PİLAVI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

Köftesi için;

  • 150 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam tarçın
  • bir tutam kimyon
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kasigi un

Pilavı için;

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 10-12 dal ıspanak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet arpacik sogan
  • Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Pirinci çok iyi yıkayın.

Havucu soyup yıkayın ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.

Ispanakların yapraklarını ayırıp iyice yıkayın ve incecik kıyın.

Arpacık soganları yemeklik doğrayın.

Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alıp soğanı kavurun ve havucu ekleyin.

2-3 dakika sonra ıspanağı ekleyin.

2-3 dakika sonra pirinci ekleyin.

Pirinci iyice kavurup, tuz ve suyunu ekleyip demlendirin.

Köfte malzemelerini çok iyi yoğurun.

Minik köfteler elde edin.

Una bulayıp kızartın.

Sırasıyla kalıbın dibine köfteleri üzerine pilavı ekleyip,ters çevirerek servis edin.