Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Frenk Kebabı ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 17 Kasım 2020 Salı günü yayınlanan 577. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Frenk Kebabı ve Şehriyeli Bulgur Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Frenk Kebabı ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Frenk Kebabı ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

FRENK KEBABI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler

6 domates

İçi için;

  • 250 gr. Kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Bir tutam Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz

YAPILIŞI:

Soğan ve sarmısağı rendeleyin ve karışımı kıyma ile iyice karıştıralım.

Kapya biberi ince sıçan dişi kıyalım.

Tüm malzemeyi ekleyip, iyice yoğurun.

Bir taraftan da domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde dizelim ve üsten tüm kesmemek şartı ile kesikler atalım.

Kesiklerin aralarına kıymadan yerleştirelim, toparlayalım ve tepsiye dizelim.

Sosu için su, tuz ve salçayı karıştıralım tepsiye dökelim.

Son olarak yağı üzerinden gezdirelim.

180 derecede 30 dakika pişelim.

-----------------

SÜRPRİZ YEMEK: ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 /2 çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

YAPILIŞI:

Bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.

Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin.

Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.

Ardından bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.

Sıcak su ve tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak, pilavımızı pişmeye alın.

Suyunu çekip, bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı demlenmeye alın.