KUZU MUTANCANA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 250 gram kuzu kol kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 5 adet kuru kayısi
- 5 adet kuru erik
- 2 çorba kaşığı çiğ badem
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
YAPILIŞI:
Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alıp, kuzu etini mühürleyin.
Suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
Tuz ve karabiber, sıcak su, sirke ve balı ekleyin.
Kuru yemişleri sıcak suda bekletin.
Bademleri bir taşım kaynatıp kabuklarını soyun.
Erikleri ve kayısıları ikiye bölün.
Kaynayan yemeğe ekleyip bir taşım kaynatın.