Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Oruk Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 22 Şubat 2021 Pazartesi günü yayınlanan 646. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Oruk Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Oruk Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Oruk Kebabı Tarifi

ORUK KEBABI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 300 gram kuzu eti
  • 30 gr. kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Servisi için;

  • Lavaş pide
  • 5 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 1 adet domates

YAPILIŞI:

İnce bulguru küçük bir kaba alın.

2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatın.

Şişmesi için üzerini streç 8-10 dakika kadar bekletin.

Kabuğunu soyup ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı, eti ve kuyruk yağını zırhtan geçirin.

Zırhtan geçirdiginiz tüm malzemeyi ve şişen ince bulguru tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurun.

Yağlı kuzu kıymayı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurun.

Hazırladığınız harcı altı  eşit parçaya bölün.

Üzeri hafifçe yağlanmış şişlere, porsiyonladığınız kıyma harcını parmaklarınızı ıslatarak yayın.

Domatesi 6 dilim haline getirin biberlerle birlikte közleyin.

Yagsız tavada kebeplari pişirin.