ÜZÜMLÜ ETLİ PİLAV / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı su
- 1 tutam Tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı nohut
- 5 su bardağı kuru üzüm
- 150 orta yağlı kuzu kuş gözü et
- 3 çorba kaşığı sıcak su
- Bir tutam Tuz
YAPILIŞI:
Nohutların kabuğunu ayıklayıp kuzu etini tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte tencereye alıp kavurun.
Suyunu salıp çekince, kısık ateşe alın.
3 çorba kaşığı su ekleyin, tuzunu ekleyin.
Ağzı açık bir şekilde pişirin.
10 dakika sonra yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin.
Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
Tereyağını tencerede eritin.
Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun.
Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
20 dakika demlendirin.
Kalibın altına üzlemesini, yerlestirin, altına pilavı yerleştirip bastırın.
Büyük cam tabağa çevirin.