Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 30 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan 314. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kuşbaşı Etli Kuru Dolma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi

KUŞBAŞI ETLİ KURU DOLMA

1 su bardağı pirinç

4 su bardağı et suyu

yarım limon

300 gr kuzu kuşbaşı

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

4-5 yaprak taze nane

1-2 yemek kaşığı domates salçası

birkaç dal maydanoz

15-20 tane kuru dolmalık patlıcan

2 baş kuru soğan

Yapılışı:

Pirinç yıkanıp süzülür.

Patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür.

Kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır.

Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur ve etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Pirinç katılır.

1 bardak et suyu ile diri bir pilav yapıp 10-15 dakika dinlendirilir.

Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir.

Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır ve yarım saat pişirilir.