KABAK İMAM BAYILDI
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak (biraz daha ufak ve tombul olursa daha iyi)
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 4 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 adet sivri biber
- 2 çay kaşığı Tuz
- Kabakları kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
- 1 çay bardağı su +1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
- Kabakların sap ve baş kısımlarını kesin, yıkayın ve bir çatal yardımıyla boyuna çizikler atın.
- Boyuna 2 parçaya böldüğünüz kabakların içlerini çıkarın ve her birini kızgın yağda 1 er dakika hafifçe yumuşayıncaya kadar kızartın.
- Kızaran kabakları havlu kağıt serdiğiniz geniş bir tabağa alın.
- Soğanları ince ince piyazlık (yarım ay şeklinde),domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsaklar soyun ve boyuna 2 parçaya bölün.
- Biberleri ince ince kıyın. Domatesi küp küp doğrayın.
- Soğanları, sarımsakları ve defne yaprağını zeytinyağıyla tavaya alın. Biraz tuz ekleyerek soteleyin. Pembeleşen soğanlara domatesi ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar sotelemeye devam edin.
- Kabakların içine hazırladığınız soğanlı harcı paylaştırın ve borcama dizin.
- Salça ve suyu biraz tuz ekleyerek iyice çırpın. Borcama dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.