Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 21 Mayıs 2018 pazartesi günü yayınlanan 51. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kabak Beğendili Tavuk Sote" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi

KABAK BEĞENDİLİ TAVUK SOTE

Tavuk Sote İçin:

500 gr kuşbaşı tavuk eti

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 adet çarliston biber

1 adet kapya biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)

1 su bardağı sıcak su

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Beğendi için:

3 adet orta boy kabak (600 gr civarı)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, biberileri boyuna 2 parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra yemeklik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın, soğanı ve sarımsağı ilave edin. İçine tavukları ilave edin sonra salçayı ilave edin.biberleri de atın içine… sonra sıcak suyu, tuzunu ve biberini ekleyerek karıştırın. Pişen tavukların kapağını açın suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin sonra ocaktan alın… Beğendi için rendelediğiniz kabakları 1 yemek kaşığı yağ ile birlikte ocağa alın. Suyunu salıp çekinceye kadar soteleyerek pişirin ve bir kaseye aktarın. tereyağı ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Sütünü ilave ederek sürekli çırpıcı yardımıyla karıştırın. Koyulaşan beşamel sosa kabakları ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek kaşar eriyince kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin ocaktan alın… Kabak beğendiyi tabaklara paylaştırın. Üzerine tavuk soteyi paylaştırın servise hazır hale getirin…