Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Hamsili Pilav Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 26 Kasım 2019 Salı günü yayınlanan 402. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hamsili Pilav" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Hamsili Pilav Tarifi
Gelinim Mutfakta - Hamsili Pilav Tarifi

HAMSİLİ PİLAV

800 gr hamsi

100 ml. zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

3 yemek kaşığı gr çam fıstığı

1,5 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı kuş üzümü

2 bardak sıcak su

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım demet dereotu

3 yemek kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Pirinci ve sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya basın.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın.

İyice yıkayıp, sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın.

Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.

Çam fıstıklarını ekleyip, arada karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.

Pirinci süzüp, nişastalı suyu gidene kadar yıkayın ve süzün.

Tencereye pirinci alın.

Tuz ve karabiber serpip, birkaç kez karıştırın.

Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip, karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.

Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.

Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.

Pilavınız pişerken, fırın kabının dibini yağlayın, mısır ununun yarısını serpiştirin.

Kabın dibini, derileri altta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.

Pilavınızı ateşten alın.

İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.

Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayıp, bir kaşık yardımıyla düzeltin.

Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek, pilavı kaplayın.

Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.