Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
174 kez izlendi
‘Gül Reçeli tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Gül Reçeli yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Gül Reçeli tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Gül Reçeli yemeğini yapabilirsiniz.’

Gül Reçeli

Malzemeler:

30 adet kokulu pembe gül
5 su bardağı toz şeker
3 bardak su
1 tutam limon tuzu
 
Gül Reçeli Yapılışı:
Şerbeti için, 5 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su bir tencerede kaynamaya alınır. Önceden yıkanmış 30 adet kokulu pembe gül yalnızca yaprakları kalacak şekilde ayıklanır, şerbetin içine alınır, 1 tutam limon tuzu eklenir, güller mor bir renk alana kadar kaynatılır.Gül Reçeli, servise hazırdır.