Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sac Kavurma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 4 Mart 2019 Pazartesi günü yayınlanan 251. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Saç Kavurma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sac Kavurma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sac Kavurma Tarifi

SAC KAVURMA

2 yemek kaşığı zeytinyağı

750 gr kuşbaşı et (dana)

3 adet soğan

3 adet köy biberi

2 adet domates

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. 

Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.

Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.