Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kış Türlüsü ve Pembe Pilav Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 10 Şubat 2021 Çarşamba günü yayınlanan 638. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kış Türlüsü ve Pembe Pilav" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kış Türlüsü ve Pembe Pilav Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kış Türlüsü ve Pembe Pilav Tarifi

KIŞ TÜRLÜSÜ ve PEMBE PİLAV / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

KIŞ TÜRLÜSÜ

MALZEMELER

-120 gr. kuzu eti

-10 adet arpacık soğan

-2 diş sarımsak

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 adet patates

-1 adet kereviz

-2 adet kereviz sapı

-1 adet pırasa

-1 adet yeşil biber

-5 adet mini havuç

-Konserve nohut

-1,5 su bardağı su

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı domates salçası

-Bir tutam kereviz yaprağı

- Bir tutam tuz

-Bir tutam karabiber

-Bir tutam pul biber

YAPILIŞI:

Etleri zeytinyağ eklediğimiz tavada soteleyerek başlayalım.

Et suyunu salıp çekince arpacık soğan ve sarımsak ekleyelim.

Küçük doğradığımız kereviz sapı ve köy biberini ekleyelim.

2-3 dakika sonra salçalarını ekleyelim.

Kavrulunca suyunu ekleyelim.

Baharatını ekleyelim.

Eşit büyüklükte doğradığımız sebzeleri ekleyelim.

8-10 dakika sonra, nohutunu ve ince kıyım kereviz yaprağını ekleyip fırın kaplarına alın.

Tereyağını eşit parçalara bölüp üzerine koyun.

200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.

------------

PEMBE PİLAV

MALZEMELER:

-2 adet minik pancar

-1 bardak pirinç

-1 yemek kaşığı tereyağı

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 diş sarımsak

-1,5 bardak sıcak su

-Bir tutam tuz

-Bir tutam şeker

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp süzün.

Pancarı ayıklayıp yıkayın.

Rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Sarımsağı da rendeleyin.

Tencerede zeytinyağı ile soteleyin.

Sıcak su, tuzu ve tereyağını ekleyip, kısık ateşte pişin ve demlendirin.