Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
304 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı programının 31 Ekim 2020 Cumartesi günü yayınlanan 79. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Firik Pilavı" tarifi! ‘Firik Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Firik Pilavı yapabilirsiniz.’
Arda'nın Mutfağı programının 31 Ekim 2020 Cumartesi günü yayınlanan 79. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Firik Pilavı" tarifi! ‘Firik Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Firik Pilavı yapabilirsiniz.’

Firik Pilavı

MALZEMELER

2 avuç tel şehriye

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı firik bulguru

1/2 su bardağı pilavlık bulgur

1 yemek kaşığı kuru fesleğen

Tuz

Karabiber

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

2 avuç ceviz

YAPILIŞI

Patlıcanlar için;

Patlıcanları küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Tavaya yağ ekleyin ve kızdırın.

Kağıt havlunun üstüne çıkartarak fazla yağını süzdürün ve üzerine bir kapak kapatarak yumuşak kalmalarını sağlayın.

Pilav için;

Bulgurları yıkayın ve süzdürün.

Tereyağını tencerede eritin ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.

Ardından bulgurları ekleyip çevirin.

Patlıcan, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip, karıştırın.

Suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.

Ardından dinlendirip servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar