YAĞ MANTISI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
İç Harcı İçin;
- 80 gram kıyma
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz biber
Hamuru İçin;
- 3 su bardağ ıun
- 1/2 paket instant maya
- 1 tutam şeker
- 1yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yoğurt Sosu İçin;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
Domates Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz biber
Kızartmak İçin;
3 su bardağı kızartma yağı
YAPILIŞI:
Maya, şeker ve ılık suyu buluşturun.
5 dakika kabarmasını beklerken, tüm kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.
Havuz açıp ortasına, yoğurdu, sirkeyi ekleyin.
En son mayalı karışımı ekleyip, güzelce yoğurun. Üzerini örtün.
Hamur mayalanırken, yoğurt ve domates sosu yapın.
Kıyma harcını hazırlayın.
Hamuru iki bezeye bölüp açın.
İlk açtığınız bezeye kıymayı 12 parçaya bölüp yayın.
Diğer hamuru üzerine kapatıp, çay bardağı ile kesin.
12 adet mantıyı kızartın.