Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Turplu Lahana Sarma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 21 Nisan 2020 Salı günü yayınlanan 507. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Turplu Lahana Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Turplu Lahana Sarma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Turplu Lahana Sarma Tarifi

TURPLU LAHANA SARMA / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

 

8 lahana yaprağı

İç harcı için

100 g arpacık soğan

400 g kırmızı turp

1 Arnavut biberi

100 g ufalanmış ekmek içi

5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri

2 çay kaşığı Tuz

Üzeri için

Sızma zeytinyağı

Parmesan peyniri

YAPILIŞI:

Arpacık soğan, ince doğradığınız turp ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin.

Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin.

Karıştırıp ocaktan alın.

Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin.

Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın.

Üzerlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.