Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Köfte Harçlı Biber KapamaTarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Nisan 2019 Perşembe günü yayınlanan 289. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Köfte Harçlı Biber Kapama" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Köfte Harçlı Biber KapamaTarifi
Gelinim Mutfakta - Köfte Harçlı Biber KapamaTarifi

KÖFTE HARÇLI BİBER KAPAMA

4 adet közlenmiş kırmızı biber

2 adet haşlanmış patates

6-7 dal dereotu

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Köfte İçin:

Yarım kg kıyma

1 adet yumurta

1 adet rendelenmiş soğan

3 diş dövülmüş sarımsak

1 çay bardağı galeta unu

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Domates Sos İçin:

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. İyice yoğurup, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Haşlanıp kabukları temizlenmiş patatesleri ezin. Üzerine kıyılmış dereotu, pul biber, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 

Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını temizleyip, boylamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek yataklarını temizleyin. Ortalarına patatesli karışımı yerleştirin.

Daha sonra köfte harcını 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı iki parça streç filmin arasına koyun ve merdane yardımıyla biberlerin iki katı genişliğinde açın.

Biberlerin üzerini köfte harcı ile kapatın.

Pişirme kağıdı ile iki ucu açık kalacak ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.

Fırın kabına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Domates sos için; tereyağını tavaya alıp eritin. Rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiber ilave edip kıvam alana dek yaklaşık 5 dakika pişirin.

Yemeğin yanında veya üzerine gezdirerek servis yapın.