Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 15 Ocak 2021 Cuma günü yayınlanan 620. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kadayıf Dolması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kadayıf Dolması Tarifi

KADAYIF DOLMASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

150 gr taze kadayıf

1 çay bardağı ceviz içi (mutfak robotunda çekilmiş)

2büyük boy yumurta

1,5 çay bardağı süt

Şerbeti için

2 subardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

Kızartma için:

1,5-2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Şerbet için su ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın.

Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın.

Limon suyunu ekleyin karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Şerbeti soğumaya bırakın.

Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın.

Üzerine sütü ilave edip karıştırın ve kenara alın.

Küçük bir sos tenceresi içinde sıvığı ısıtın.

Kadayıftan bir parça alın ve elinizle düzeltin.

Uç kısmına biraz ceviz koyun ve üstte kalan kısmı cevizlerin üzerine kapatın.

Başparmağınızla sıkıca bastırıp sarın.

Dolmayı yumurtalı süte bulayın, fazla yumurtasını akılmak için çok hafifçe sıkın.

Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartın.