Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Aralık 2020 Cuma günü yayınlanan 605. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Helva-i Hakani" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi
Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi

HELVA-İ HAKANİ / 35 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı buğday nişastası

Yarım su bardağı pirinç unu

125  gr. iç badem

125 gr tereyağı

Şerbeti  için:

300 gr bal

3 su bardağı süt

150 gr kaymak

YAPILIŞI

Bademleri haşlayıp, kabullarını soyun ve helvayı  pişireceğiniz tavaya  alın.

Tereyağında  rengi  pembeleşene  kadar  kavurun.

Sunumda kullanmak için bir kısmını  ayırın.

Başka bir kapta un, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak kavrulan bademin  üzerine  alın.

Unların rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavurun.

Helva kavrulurken, sütü ısıtıp altınıkapatın ve içine bal ekleyip erimesini sağlayın.

İyice kavrulan helvanın içine şerbeti ekleyerek kısık ateşte 10 dk. kadar daha  pişirip kaymağı ilave ederek karıştırın.

Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Dinlenen helvayı servis tabaklarına alın ve ayırdığımız bademlerle süsleyerek servis  yapın.