Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kuru Bakla Favası Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlanan 78. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kuru Bakla Favası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kuru Bakla Favası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kuru Bakla Favası Tarifi

KURU BAKLA FAVASI

2 su bardağı kuru bakla

4 su bardağı su

1 kuru soğan

1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

Yapılışı:

2 bardak kuru baklanın üzerine 4,5 bardak su ekleyin.

1 kuru soğan iri doğrayın.

Zeytinyağı ve tuz eklenip 20 dk. pişirin, o takdirde su miktarını da arttırmanız gerekecektir.

Pişen bakla blenderden geçirin.

Limon suyu ve kıyılmış dereotu eklenip, katılaşmadan hemen ıslatılmış kalıba dökün.

1- 2 dk da katılaşıp jöle kıvamını alacak.

Dereotu ile süsleyip servise hazır hale getirin.