ELMALI CRUMBLE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
İÇİ İÇİN;
- 2 adet kırmızı elma
- 2 adet yeşil elma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı ceviz
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam muskat cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kaç damla limon suyu
HAMURU İÇİN;
- 100 gr.un
- 50 gr. Toz şeker
- 1 paket vanilya
- 80 gr. soğuk tereyağı
- 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
- Bir tutam tarçın
KREMASI İÇİN;
- 250 ml. süt
- 50 gr. şeker
- 20 gr. tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 20 gram un
- 15 gram nişasta
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup buz dolabına koyun.
Elmaları soyup, küp küp doğrayın.
Limon suyu, şeker, tarçın, baharatlar, üzüm ve çeviz ile birlikte tereyağ koyduğunuz tavaya alıp 4-5 dakika kadar soteleyin.
Fırın kabınızın dibini sıvı yağ ile yağlayıp, sotelediğiniz meyveyi yayın.
Üzerine dolaptan aldığınız hamuru rendeleyin.
190 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kreması için;
Süt, nişasta ve unu çırpıp ateşe alın ve çırparak pişirin.
Kaynamaya yakın, iyive çırptığınız yumurtayı ekleyin.
Kıvama gelince ateşten alıp tereyağını ekleyin ve çırpın.