Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
905 kez izlendi
Bolu'nun yöresel tatlarından "Kaldirik Dolması" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
Bolu'nun yöresel tatlarından "Kaldirik Dolması" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Malzemeler:

20-25 adet  kaldirik yaprağı (yoksa pazı )

1 su bardağı mısır unu (120 gr)

1 su bardağı beyaz un (140 gr)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 çay kaşığı tuz (4 gr)

1 çay kaşığı kara biber (4 gr)

1 çay kaşığı toz biber (4 gr)

Sosu İçin:

1 çorba kaşığı sıvı yağ (15 gr)

2 adet soğan

100 gr margarin (2 yemek kaşığı)

1 yemek kaşığı salça (30 gr) 

Üzerine:

1 bardak süt (200 ml)

5 bardak su (1 litre)