Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
612 kez izlendi
Şef Rafet İnce, "Pirincin sübyesini çıkartmak için ne yapmalıyız?" sorusunun cevabını veriyor!
Şef Rafet İnce, "Pirincin sübyesini çıkartmak için ne yapmalıyız?" sorusunun cevabını veriyor!

Şef Rafet İnce, "Pirincin sübyesini çıkartmak için ne yapmalıyız?" sorusunun cevabını veriyor!

SÜBYE NEDİR?

İçinde nişasta barındıran malzemenin (pirinç, kavun çekirdeği gibi) önce sıcak suda bekletilerek yumuşatılması, ardından taş değirmenlerde ya da havanda öğütülmesiyle elde dilen kremsi kıvam 'sübye' olarak adlandırılıyor. Eskiden Osmanlı mutfağında hazır pirinç unu olmadığı için, özellikle sütlü tatlıların yapımında kullandıkları bir malzemeymiş sübye. İki belirgin özelliği var: Birincisi soğuk süte ilave etmek ve beraber pişirmek gerekiyor. İkincisi de, tatlıda un kokusu ve tok duruş vermiyor, aksine kaşıkla uzayan bir form katıyor sütlü tatlılara.