Skip to main content
 

Mehmet Ceyhan’a bir tepki de Ender Saraç’tan geldi!

Kanal D’nin hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programının konuğu Uzman Doktor Ender Saraç’tı. Programda Covid aşılarının neden olduğu iddia edilen yan etkiler de masaya yatırıldı. Tıpkı geçtiğimiz haftalarda programa katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay gibi Ender Saraç da Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın aşı konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Mehmet Ceyhan’a bir tepki de Ender Saraç’tan geldi!
Mehmet Ceyhan’a bir tepki de Ender Saraç’tan geldi!

Saraç, “Her gün yüzlerce hasta baktım ve halen de hasta bakıyorum. Direkt hastaların içindeyim. Çoğu hastam yakınlarını kaybetti. Hepsi de çok gençti. Yaşları 38-40 olanlar o kadar çoktu ki. Kusura bakmayın da 200 bin hasta bakmış, meslekte 40 yılı dolacak olan doktor eğer ben bu konuya dair iyi şeyler hissetmiyorum diyorsa ve bu kadarı tesadüf olamaz diye de ekliyorsa bu durum kulak ardı edilemez ve hiçbir yan etkisi yok denilemez. Beni popüler konuşmakla suçlayanlar da yanılıyor. İsrail, Almanya ve Amerika’nın da aşılara dair ciddi kuşkuları ve açıklamaları var. Biontech için Almanya’da davalar bile açıldı. Soruşturmalar başlatıldı. Aşı konusunda çok ciddi bir risk var ve kimse bunu reddedemez. Ben kimseyi paniğe sevk etmek istemem ama önümüzdeki yıllarda bunu daha fazla göreceğiz” dedi.

Saraç, mRNA aşılarının yan etkilerinden beslenme ile kurtulma formüllerini şöyle anlattı.

“Hekimlere muhakkak danışılmalı. Ayrıca zencefil, sarımsak ve zerdeçal gibi hafif kan sulandırıcılar kullanılması lazım. Ayrıca hacamat çok önemli. Mutlaka öneriyorum. Aşıların neden olduğu yorgunluk da bu işlemle geçecek. Ayrıca egzersiz muhakkak şart.”

Neler Oluyor Hayatta? hafta içi her gün canlı yayınla 09.00'da Kanal D'de!