Skip to main content
 

Lor Dolması

Erzincan'ın yöresel tatlarından Lor Dolması, Mutfağım programında...

Lor Dolması
Lor Dolması

MALZEMELER:
Yarım kg ince bulgur
1 soğan
150 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım kg lor peyniri
4 demet pazı

Sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI:
İnce bulgur derin bir kaseye alınıp üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ile ıslatılır. Tereyağı ve sıvıyağı bir tavaya alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan ve salça eklenip kavrulur. Kavrulan soğanlı harç ve lor peyniri kabaran bulgura eklenir. Tüm malzeme iyice yoğurulur. Pazılar yıkanıp haşlanır. Süzülüp soğuyan pazı yaprakları iç harç ile sarılır. Fırın tepsisine dizilir. Sos için zeytinyağı, salça, tuz ve pulbiber karıştırılıp sarmaların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.