Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Yozgat Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 9 Ocak 2020 Perşembe günü yayınlanan 434. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Yozgat Böreği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Yozgat Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Yozgat Böreği Tarifi

YOZGAT BÖREĞİ

Yarım kilogram ıspanak

1 baş kuru soğan

100 gram pastırma

1 adet domates

1 çorba kaşığı margarin

1 adet yumurta, karabiber

Yarım kilogram yufka

Sıvıyağ

Yapılışı:

Ispanağı temizleyip, yıkadıktan sonra, su koymadan, kısık ateşte haşlayın.

Haşladığınız ıspanağı hafifçe ezin.

Bu arada bir tavaya margarini alın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Margarinle beraber kavurun.

Domatesi rendeleyerek ilave edin.

Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın.

En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin.

Yufkaların her birini 4’e bölerek içine hazırladığınız içten koyun.

Dilediğiniz şekilde sarın (muska ya da paçanga böreği gibi olabilir).

Börekleri kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.