Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Soğan Dolması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 2 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlanan 566. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Soğan Dolması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Soğan Dolması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Soğan Dolması Tarifi

SOĞAN DOLMASI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

  • 3 adet iri kuru soğan
  • 200 gr.orta yağlı kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • Bir tutamkarabiber
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam

Yapılışı:

Soğanların bir tanesi ayrılır.

Diğer soğanların başları kesilir ve dış kabukları soyulur.

Bir yanından dikey olarak yarıya kadar kesilir.

Arası açılmadan tuzlanır.

Tencereye az su konularak kısık ateşte, soğanlar kesilen yerden ayrılıncaya kadar haşlanır.

Haşlanan soğanlar alınarak her katı yırtılmadan yaprak yaprak ayrılır.

Diğer soğan yemeklik küçük küçük doğranır, bir kaba alınır.

Pirinç, kıyma, salça, tereyağı, reyhan, karabiber ve tuz bir çay bardağı su ile birlikte karıştırılarak dolma içi hazırlanır.

Hazırlanan içten, soğanın büyük yapraklarının içine konularak sarılır.

Tencereye dizilir.

Çok az su konularak kısık ateşte suyunu çekip içindeki yağı salıncaya kadar pişirilir.