PORTAKALLI İRMİK TATLISI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
- Bir paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 9 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı şeker
- 750 ml süt
- 3 portakal
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Bisküviyi toz haline getirip, tereyağ ile karıştırın ve tabanını oluşturun. Buzdolabına kaldırın.
Tencerede irmik, şeker ve süt ile kıvamlı muhallebi pişirip, altını söndürünce 3-4 dakika kadar çırpın.
Tabanın üzerine dökün ve hemen dolaba atın.
Portakalın suyunu sıkıp nişasta ve şeker ile karıştırarak peltesini pişirin.
Karışımın üzerine dökün.
Sogumaya alın.
ÇİKOLATA YAPRAKLARI
Malzemeler:
- 80gr bitter çikolata
- 12-14 adet nane yaprağı
YAPILIŞI:
Çikolatayı ben marie usulü eritip, iyice yıkadığımız nane yapraklarını çikolataya batırın.
Yaprakların her tarafının kaplanabilmesi için kuru olması gerekiyor.