‘Mercimekli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’
‘Mercimekli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’
Mercimekli Bulgur Pilavı
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan - iri küp doğranmış
1 adet havuç - küp doğranmış
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Mercimeği küçük bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Bulguru ve haşladığınız mercimeği ilave edip, baharatları da ekleyerek 1 – 2 dakika kavurun.
Suyu ilave edip karıştırın, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın.
Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın.