Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
6 kez izlendi
Arda'nın Mutfağı - Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi - Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi - Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır? / Özel Klipler

Arda'nın Mutfağı programının 2 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlanan 22. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Sebzeli Tavuk Güveç" tarifi! ‘Sebzeli Tavuk Güveç tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Sebzeli Tavuk Güveç yapabilirsiniz.’   Hemen izle


‘Mercimekli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’
‘Mercimekli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’

Mercimekli Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan - iri küp doğranmış
1 adet havuç - küp doğranmış
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Mercimeği küçük bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Bulguru ve haşladığınız mercimeği ilave edip, baharatları da ekleyerek 1 – 2 dakika kavurun.

Suyu ilave edip karıştırın, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın.

Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın.

 

 

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar