Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 28 Aralık 2018 Cuma günü yayınlanan 205. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Yılbaşı Kurabiyesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

YILBAŞI KURABİYESİ

3 su bardağı un

2 tatlı kaşığı toz zencefil

1 tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tarçın

1 tutam tuz

90 gr. tereyağı – oda sıcaklığında

1 su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 yemek kaşığı su

Çeyrek su bardağı pekmez

4 yemek kaşığı toz şeker

150 gram bitter çikolata

2 yemek kaşığı tereyağı

Renkli kurabiye süsleri

Yapılışı:

Un, zencefil, tarçın, karbonat ve tuzu eleyip kenara alın. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak pekmez ve suyu ilave edip tüm malzemeler tamamen birbirlerine karışana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ilave edin ve hamur haline getirin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Kalıpla şekil verin ve kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine toz şeker serpip 180 derecede 10-12 dakika pişirin.