Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Taş Kadayıf Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 22 Ocak 2021 Cuma günü yayınlanan 625. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Taş Kadayıf" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Taş Kadayıf Tarifi
Gelinim Mutfakta - Taş Kadayıf Tarifi

TAŞ KADAYIF / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler :

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım subardağı ılık su

Yarım tatlı kaşığı instant kuru maya

Yarım tatlı kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1 su bardağı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

İçi İçin:

Ceviz kırığı

Şerbeti İçin:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

5 damla limon suyu

YAPILIŞI:

İlk olarak şerbeti kaynatıp sogutun.

Dinlenip hazırlanmış hamurdan 1 er yemek kaşığı alıp tavada tek tarafi kızaracak şekilde pişirin.

Pişmeyen kısmına cevizleri koyup ikiye katlayın ve hamuru birbirine yapiştirin.

Kızgın yağda nar gibi kızartıp soğuyan şerbete atın.