Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Portakallı Tavuk ve Sebzeli Kuskus Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 11 Mart 2019 Pazartesi günü yayınlanan 256. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Portakallı Tavuk ve Sebzeli Kuskus" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Portakallı Tavuk ve Sebzeli Kuskus Tarifi
Gelinim Mutfakta - Portakallı Tavuk ve Sebzeli Kuskus Tarifi

PORTAKALLI TAVUK VE SEBZELİ KUSKUS

4 adet tavuk but

2 adet portakal

1 dal kereviz sapı

2 diş sarımsak

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı soya sosu

3 dal taze tarhun otu

6 adet tane karabiber

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı krema

Sebzeli Kuskus Pilavı Malzemeleri

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet havuç

8 adet mantar

2 su bardağı kuskus

4 su bardağı su

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Çeyrek bağ dereotu

Yapılışı:

Havuçlarınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Tencerenizi ocağa alın ve altını açıp ısınmaya bırakın. Isınan tavanıza zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız havuçları tencereye alıp kavurmaya başlayın. Bu arada mantarlarınızı küçük küçük doğrayın ve kendini bırakıp yumuşayan havuçların üzerine ilave edin ve karıştırın.  Mantarlar da kendini bıraktıktan sonra tencerenize kuskusu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte ardından da kısık ateşte pişirin.

Tavuk için yapılış:

Fırına girebilen bir tencereyi ocağa alın, altını açıp tencereyi ısınmaya bırakın. Isınan tencerenize tavukları derili kısımları alta bakacak şekilde yerleştirin ve iyice kızarana kadar pişirin. Derili kısımları kızaran tavukları ters çevirip bir iki dakika da arka kısımlarını kızartın. Portakalları küp küp olacak şekilde doğrayın, doğradığınız portakalları tavukların üzerine ekleyin. Kereviz sapı ve sarımsakları da ince ince kıyıp tencereye ekleyin. Tüm bunların üzerine suyu, soya sosunu ve taze tarhunu ekledikten sonra tane karabiber ve tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde tavuklarınızı 30 dakika boyunca pişirin.