Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Lor Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 1 Mart 2019 Cuma günü yayınlanan 250. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Lor Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Lor Tatlısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Lor Tatlısı Tarifi

LOR TATLISI

300 gr. kaşar loru

2 adet yumurta

yarım su bardağı toz şeker

yarım su bardağı yoğurt

çeyrek su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet portakal kabuğu – rende

1,5 su bardağı un

Üzeri için Malzemeler

20 adet Ceviz içi

Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

3 – 4 damla limon suyu

Şerbeti için;

Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın.

Kaynayınca limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yapılışı:

Bir karıştırma kabına kaşar lorunu alın ve ufalayın.

Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Avucunuzun içinde yuvarlayıp yağladığınız cam fırın kabına dizin.

Üzerlerine ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün ve soğuk servis edin.