Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 21 Haziran 2018 Perşembe günü yayınlanan 74. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıymalı Yaprak Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi

KIYMALI YAPRAK SARMA

250 gr taze yaprak

300 gr kıyma

2 adet orta boy kuru soğan

1 çay bardağı pirinç

1 karışık (domates biber karışık ) salça

yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

1 adet domates rendesi

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su

Servis için :

Yoğurt

Yapılışı:

Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün.

Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın.

Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun.

Asma yaprağını avuç içinize alın, içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.

Domateslerin kabuklarını soyun.

Sıvıyağda soteleyin suyunu, tuzunu ekleyerek karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.

Sarmaları boşluk bırakmadan tencereye dizin.

Domatesli sosu üzerine dökün.

Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.

Orta ateşte suyunu çekip pirinçler şişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.