Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Hasanpaşa Köfte Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 30 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlanan 586. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Hasanpaşa Köfte" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Hasanpaşa Köfte Tarifi
Gelinim Mutfakta - Hasanpaşa Köfte Tarifi

HASANPAŞA KÖFTE / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağıı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutamı kimyon
  • Bir tutam pul biber

Püresi için:

  • 2 tane patates
  • 100 gr.taze kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam tuz (HAŞLAMAK İÇİN))
  • Bit tutam muskat
  • Bir tutam tuz

Sosu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Kıyma derin bir kaba alınır.

Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı , 1 yumurta, tuz, kimyon, pul biber alınır ve güzelce yoğurulur.

Püresi için patatesler küp küp doğranır üzerini geçecek kadar su ve tuz  eklenip haşlamaya alınır.

Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz alınıp  güzelce ezilir.

Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.teflon tavada mühürlenir.

Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir.

Köftelerin içine önce birer kaşık bezelye koyulur.

Hazırlanan patates püresi sıkılır.

Önceden ısıtılmış 200 derecede 15 dk pişirilir.

Sosu için bir tavaya su, salça ve kekik alınıp ocakta kaynatılır.

Fırında pişme süresini tamamlayan köftelere sos eklenir.

Sos ile de 5 dakika pişirilir.