Skip to main content
 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
15 kez izlendi
‘Şeftalili Crumble tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Şeftalili Crumble yapabilirsiniz.’
‘Şeftalili Crumble tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Şeftalili Crumble yapabilirsiniz.’

Şeftalili Crumble

MALZEMELER

6 adet küçük şeftali ya da 3 adet büyük şeftali

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

½ su bardağı su

Crumble için;

50 gr tereyağı - küçük küp doğranmış ve soğuk halde

50 gr un

1 yemek kaşığı toz şeker

Servİs etmek için;

Dondurma

YAPILIŞI

Crumble için;

Bir parçalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ekleyin.

Hafif iri parçalar halinde kalana kadar çekin.

Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.

Meyveler için;

Şeftalilerinizi iri küp doğrayın.

Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.

Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.

Sence Hangisi?

{{question.Title}}

Benzer Videolar