Skip to main content
 

Korkutan deprem uyarısı! Prof. Dr. Ercan, Tekirdağ depremine dikkat çekti!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Marmara Bölgesi’nde büyük depremin Tekirdağ’da olacağına dikkat çeken açıklamaları herkesi tedirgin etti. Yıllardır Türkiye'nin gündemi İstanbul depremiyken Ercan, asıl büyük depremin Tekirdağ'da olacağını söyledi. Korkutan deprem uyarıları k insanları tedirgin etmeye devam ederken, İstanbul’da beklenen deprem ne zaman olacak? İstanbul'da olması beklenilen deprem kaç şiddetinde olacak? Peki İstanbul'da olması beklenen büyük depremin etkileri nasıl olacak? En son deprem ne zaman oldu? Türkiye'de büyük yaralar açan, 1999 İzmit depreminde kaç kişi ölmüştü?

Korkutan deprem uyarısı! Prof. Dr. Ercan, Tekirdağ depremine dikkat çekti!
Korkutan deprem uyarısı! Prof. Dr. Ercan, Tekirdağ depremine dikkat çekti!

Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programında bugün, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Marmara Bölgesi’nde büyük depremin Tekirdağ’da olacağını söylediği o korkutan açıklamalar gündeme geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmaraereğlisi ilçe Belediyesi’nin düzenlediği, 'Deprem her an kapımızda’ konulu panele katılmış ve Tekirdağ depremine dikkat çekmişti. Prof. Dr. Ercan, Türkiye’nin deprem açısından en güvenli illerinin Kırklareli ile Edirne ve Tekirdağ’ın kuzey bölgeleri olduğunun yanı sıra Trakya’da deprem açısından en güvensiz ve imara açılmaması gereken bölgelerin Ergene çukuru, Marmara Ereğlisi, Mürefte ve Şarköy kıyılarının yapılaşmaya açılmaması gerektiğini ancak buna engel olunamadığını ifade etti.

Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu kırığının davranışının kişilikli olduğunu, doğudan başlayıp batıya doğru adım adım gittiğini söyledi. Ercan, "Sonuçta İzmit 1999 depreminin olacağını biz jeofizik mühendisleri ilk kez 1982 yılında söyledik. 1982 yılında algoritmamı uyguladığım zaman 1994’ten sonra her an deprem olabilir demiştim. Tabi bunu çoğunuz anımsamıyordu çünkü o zaman için deprem konuları bu kadar ilgi çekmiyordu. Sonra 5 yıl gecikmeyle 1999 depremi gümbür gümbür geldi ve 17 bin 800 kişiyi kaybettik. 7,5 büyüklüğündeki bu depremde boşalan enerji 130 atom bombasının gücüne eş değerdeydi” dedi.

İşte Detaylar: