Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 10 Haziran 2019 Pazartesi günü yayınlanan 316. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Bakla" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Bakla Tarifi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

500 gr taze bakla

1,5 litre su

1 çorba kaşığı un

1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı limon suyu

1 soğan

5 diş sarımsak

Yarım demet dereotu

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı Tuz

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 kase yoğurt

Yapılışı:

Baklaları temizleyin.

Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Dereotunu temizleyip kıyın.

Derin bir kapta 1,5 litre su, un, süt ve 1 kahve fincanı limon suyunu iyice çırpın.

Baklaları bu suda 15-20 dakika bekletip süzün.

Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun.

Baklaları ilave edin.

Dikkatlice karıştırarak 12 dakika kavurun.

Üzerine sırasıyla dereotu, 1 kahve fincanı limon suyu, tuz, şeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Üzerine porselen bir tabak yerleştirin.

Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.

İsteğe göre yoğurt ile soğuk servis yapın.

 

Benzer İçerikler