Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Balkabağı Çorbası Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Aralık 2018 Perşembe günü yayınlanan 204. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zerdeçallı Balkabağı Çorbası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Balkabağı Çorbası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zerdeçallı Balkabağı Çorbası Tarifi

ZERDEÇALLI BALKABAĞI ÇORBASI

1 kg balkabağı ayıklanmış

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)

2-3 diş sarımsak

1 küçük zerdeçal rendesi

Yarım çay kaşığı muskat rendesi

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı et suyu ( 2 adet et bulyon)

2 su bardağı su

Üzeri için:

1 çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği

Yarım frenk maydanozu

1 küçük kutu çırpılmış krema

Yapılışı:

Derin bir çorba tenceresine zeytinyağı ve kuru soğanı alın pembeleşinceye kadar kavurun ve küp küp doğranmış kabakları ekleyin…birkaç dakika ara ara karıştırarak soteleyin…

Sarımsak, zerdeçal, muskat, karabiber, pul biber , tarçın ve tuzu ilave edin bir dakika daha soteleyin… et suyunu ve suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın 20-25 dakika orta ateşte pişirin…

Ocaktan aldıktan sonra el blendırı ile pürüzsüz hale getirin…

Üzeri için kabak çekirdeklerini bir tavaya alın ve 2-3 dakika kadar kavurun…

Kremayı çırpıcı yardımı ile biraz çırpın ve hazırlayın…

Servis tabağına önce çorba sonra krema ve üzerine kabak çekirdeği ve frenk maydanozu koyarak süsleyin…