Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Yelpaze Patlıcan Kababı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 2 Aralık 2019 Pazartesi günü yayınlanan 406. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Yelpaze Patlıcan Kababı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Yelpaze Patlıcan Kababı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Yelpaze Patlıcan Kababı Tarifi

YELPAZE PATLICAN KEBABI

1 patlıcan

250 gr kıyma

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı kırmızı biber

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kekik

Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası

2 bardak su

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanı ortadan ikiye daha sonra 6 dilim şeklinde üzerine dilinler ayırarak kesiyoruz.

Sosu karıştırıp yapıyoruz.

Patlıcanları gösterildiği şekilde kesip aralarını dolduruyoruz.

Üzerine sos gezdirip fırına veriyoruz.

180 derece fırında köfteler pişene, patlıcan yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Benzer İçerikler