Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Yanardağ Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 19 Mart 2020 Perşembe günü yayınlanan 484. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Yanardağ Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Yanardağ Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Yanardağ Kebabı Tarifi

YANARDAĞ KEBABI

Köfte için Malzemeler:

500 gram dana kıyma,

1 adet kuru soğan,

Tuz ve karabiber,

1 çay kaşığı kimyon,

2 dilim bayat ekmek içi,

1 adet yumurtanın akı,

Malzemeleri:

3 adet patates,

2 adet tırnak pide,

2 adet domates,

1 yemek kaşığı tereyağı,

1 su bardağı yoğurt,

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,

1 su bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI:

Bir karıştırma kabına, kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış bayat ekmeği, yumurtanın akını, karabiber, tuz ve kimyonu alarak yoğurun.

Kızgın yağda köfteleri kızartın.

Pideleri fırında ısıtın.

Bir tava da tereyağını kızdırın.

Kırmızı toz biberi yakın ve ısınan pideleri servis tabağına alarak kırmızı toz biber ile tereyağ karışımını üzerine dökün.

Kızaran pidelerin üzerine patatesleri kızartıp koyun.

Servis tabağına patatesleri koyun.

Üzerine kızaran köfteleri koyun.

Yoğurtla sarımsağı çırpın üzerine dökün.

Domates ile tereyağını ocakta sos haline getirin ve en üste dökün.