Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Talaş Böreği ve Kısır Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 12 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanan 574. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Talaş Böreği ve Kısır" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Talaş Böreği ve Kısır Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Talaş Böreği ve Kısır Tarifi

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

-6 adet milföy

-200 gr. tavuk göğsü

-1 adet havuç

-1 adet kapya biber

-5 adet arpacık soğan 

-3 çorba kaşığı sıvıyağ

-4 çorba kaşığı konserve bezelye

-1 tatlı kaşığı biber salçası

-2 çorba kaşığı su

-Bir tutam dereotu

-Bir tutam tuz

-Bir tutam karabiber

-Bir tutam kimyon

-Bir tutam kekik

Üzeri için;

-1 adet yumurta sarısı

-2 çorba kaşığı su

-Bir tutam çörek otu

-Bir tutam susam

Yapılışı:

Tavukları kuşgözü doğrayın.

Havuç ,kapyabiber ve sivribiberi incecik küpküp doğrayın.

Arpacık soğanini ince halka halka doğrayın.

Dereotunu incecik kıyın.

Sıvıyağ sote tenceresine alın.

Soğan biberler ve havucu ekleyip, soteleyin.

4-5 dakika sonra tavuğu ekleyip kavurun.

Tavuk suyunu salıp çekince,biber salçasını ekleyip kavurun.(2-3 dakika kadar)

2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip, baharatlarını, bezelyesini ekleyin.

Bir taşım kaynatıp altını söndürünce dereotunu ekleyin.

Hamurları merdane ile inceltip, ortalarına iç harcı koyun.

Bohça gibi kapattığınız börekleri yağlı kağıt üzerinde ters çevirin.

Üzerine su ile çırptığınız yumurta sarısını sürüp, çörekotu ve susam serpin.

180 dereceye ısıttığınız alt üst turbo ayardaki fırında, gözleyerek7-8 dakika pişirin.

SÜRPRİZ YEMEK: KISIR

-1 su bardağı ince bulgur

-Yarım su bardağı sıcak su

-1yemek kaşığı domates salçası

-Bir çay bardağı zeytinyağı

-Bir tutam tuz

-Bir tutam pul biber

-Bir tutam karabiber

-bir tutam kimyon

-Bir tutam kuru nane

-Yarım limon suyu

-3 çorba kaşığı nar ekşisi

-6 dal taze soğan

-Bir tutam maydanoz

-Bir tutam taze nane

YAPILIŞI

Bulgura baharatları, tuzu, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip, sıcak su ile ıslatın.

Bu bulgurun tüm lezzetleri içine çekmesini sağlayacaktır.

Bulgur şişerken tüm yesillikleri yıkayıp ,incecik kıyın.

Şişen bulgura salça, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip harmanlayin.

Yesilliklerini ilave edip karistirin.