Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuk Sarma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Eylül 2019 Salı günü yayınlanan 137. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuk Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuk Sarma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavuk Sarma Tarifi

TAVUK SARMA

250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)

100 gram  galeta unu

1 adet  yumurta

10 adet  mantar

1 diş  sarımsak

1 adet  közlenmiş kırmızı biber

1 yemek kaşığı  riviera zeytinyağı

1 tatlı kaşığı  tereyağı

4 dilim  kaşar peyniri

1 yemek kaşığı  ayçiçek yağı

2 çay kaşığı  tuz

1 çay kaşığı  karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı  domates salçası

75 ml. krema

Yapılışı:

Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.

Mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.

Tavaya aldığınız mantarları, soteleyin sarımsakları ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.

Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin.

Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın. Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.

Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın.

Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.

Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.

Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirin...