Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Palamut Pilaki Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 29 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlanan 184. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Palamut Pilaki" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Palamut Pilaki Tarifi
Gelinim Mutfakta - Palamut Pilaki Tarifi

PALAMUT PİLAKİ

6 yemek kaşığı Zeytinyağı

3 adet soğan

5 diş sarımsak

3 adet havuç

3 adet domates

3 adet orta boy patates

1 adet kök kereviz

3 defne yaprağı

2 tatlı kaşığı toz kimyon

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

5- 6 dal maydanoz

3 – 5 bardak su

2 adet takoz kesilmiş palamut

2 adet limon

Yapılışı:

Havuçları, patatesleri, kerevizin kökünü küp küp kesin ve limonlu suda bekletin.

Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın.

Takoz palamutları tuzlu suda bekletin.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Önce soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar çevirin.

Daha sonra havucu ekleyip biraz döndürün. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp karışım hafif suyunu çekmeye başlarken patates ve kerevizleri ekleyin karıştırın.

Defne yapraklarını, toz kimyon, şeker,tuz ve karabiber ile baharatlandırın. İyice karıştırın.

Defne yapraklarını çıkartın, karışımın yarısı kadarını bir fırın kabına yayın takoz palamut dilimlerini karışımın üzerine dizin. Tenceredeki karışımın kalanını da kenarlarına yayın.

Palamutların üzerlerini birer dilim limon ile örtün. Balıkların üzerine zeytinyağı gezdirin.

Islatıp sıktığınız yağlı kağıdı fırın kabının üstüne tüm karışımı iyice saracak şekilde kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin.

Fırından çıkınca her limonun üzerine bir tutam doğranmış maydanoz koyun…