Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 7 Şubat 2020 Cuma günü yayınlanan 455. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Muzlu Rulo Pasta" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Gelinim Mutfakta - Muzlu Rulo Pasta Tarifi

MUZLU RULO PASTA

Pandispanya için Malzemeler

6 adet yumurta

170 gr. toz şeker

2 yemek kaşığı kaynar su

115 gr. un – 1 su bardağı

50 gr. kakao – ½ su bardağı

1 tutam tuz

Katlamak için Malzemeler

Pudra şekeri

İçi için Malzemeler

8 – 10 tepeleme yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

2 adet muz

Üzeri için Malzemeler

200 gr. krema

1 su bardağı bitter çikolata

Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın.

Sarılarını toz şekerin yarısıyla (1 su bardağından 2 parmak eksik) bir mikser yardımıyla çırpın.

Rengi açılıp uzayan bir kıvama gelince, mikser çalışırken, içerisine kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Ardından yumurta sarılı karışımın içerisine un ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.

Yumurta beyazlarını çırpmaya başlayın. İçerisine bir tutam tuz ekleyin.

Hafif köpürünce içerisine kalan toz şekeri (1 su bardağından 2 parmak eksik) ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yumurta beyazlarınız iyice beyaz rengine dönünce ve ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelince mikseri kapatabilirsiniz.

Kabartmış olduğunuz yumurta beyazlarını spatulayla yavaş yavaş kakaolu harcın içerisine dışardan içeriye doğru karıştırın.

Fırın tepsinize fırın kağıdı koyun ve pandispanya harcınızı fırın tepsinizin içerisine yayın.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Pandispanyanın fırından çıkmasına yakın tezgahınıza fırın kağıdı serip üzerine elekle pudra şekeri serpin.

Pandispanya fırından çıkınca ters çevirerek pudra şekeri serpilmiş kağıdın üzerine yerleştirin.

Üstte kalan fırın kağıdını dikkatlice sıyırın ve pandispanyayı kırmadan dikkatli bir şekilde rulo yapıp kenara alın.

Muzların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.

Çikolatalı fındık kremanızı büyük bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

Ganaj için;

Kremanızı bir sos tenceresinin içerisine ekleyin ve ısıtın.

Isıttığınız kremayı ocaktan alın ve içerisine çikolataları ekleyerek karıştırarak eritin.

Çikolatalarınız eridikten sonra akışkan bir kıvam elde edeceksiniz.

Hafif soğuması için hazırladığınız ganajı ayrı bir karıştırma kabına alın.

Birleştirmek için;

Rulo yaptığınız pandispanyanız soğuyunca içerisine çikolatalı fındık kremasını sürün ve yayın.

Dilimlediğiniz muzları da yerleştirin ve tekrar sarın.

Kenarlarındaki fazlalıkları kesin.

Hazırladığınız ganajı pastaların üzerlerine gezdirin ve servis edin.