KARALAHANA SARMASI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzeme Listesi:
- 1 demet körpe karalahana
- ½ bardak pirinç
- 1/3 bardak pilavlık bulgur
- 1 ,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağı
- İki tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kuru nane
- ¼ bağ maydanoz
- 1,5 bardak su
Yapılışı:
Karalahana yıkanır ve yaprakları haşlanır, dolma sarmaya hazır hale getirilir. Damarları kesilir.
Soğan ince kıyılır, domates rendelenir, pirinç, bulgur ve salça eklenir.
Baharatlar eklenerek iyice yoğurarak harmanlanır
Tencereye kalın yaprakları ve sapları döşenir, sarılan dolmalar yerleştirilir.
Üzerine 1,5 su bardağı su, tuz ve yağ eklenerek pişirilir.