Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kapalı Lahmacun Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 31 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlanan 163. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kapalı Lahmacun" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kapalı Lahmacun Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kapalı Lahmacun Tarifi

KAPALI LAHMACUN

Hamur için:

4,5 su bardağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1,5 su bardağı su

2 çay kaşığı tuz

İç Harç için:

500 gram kıyma

2 adet soğan

2 adet domates – çekirdekleri çıkarılmış

Yarım bağ maydanoz

1 çorba kaşığı biber salçası

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

5- yemek kaşığı Zeytinyağı

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Hamuru için

Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin. Geniş bir kaseye unu alıp maya ve tuz ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerin, kapatıp hamur mayalandırın…

İç harç için

Soğanı ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Salçayı ilave edip kavurun. Bir tur çevirip doğranmış domates, tuz ve karabiberini koyun. En son ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Ocaktan alın. Hamurdan iri parçalar alıp tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harçtan alın ve ikiye katlayarak kapatın. Üstüne yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.