Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ispanak Beğendili Et Sote Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 30 Nisan 2019 Salı günü yayınlanan 292. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ispanak Beğendili Et Sote" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ispanak Beğendili Et Sote Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ispanak Beğendili Et Sote Tarifi

ISPANAK BEĞENDİLİ ET SOTE

300 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı

50 gram mantar

1 adet havuç

1 adet patates

Yarım su bardağı bezelye

1 adet büyük boy domates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Ispanak beğendi için:

Yarım kg ıspanak

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

Yapılışı:

Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Küçük küp doğranmış tavuk ve kıyılmış mantar ekleyip, suyunu salıp çekene dek pişirin.

Ayrı bir yerde doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi birlikte haşlayın.

Daha sonra fazla suyunu süzüp tavuğa ilave edin.

Rendelenmiş domates ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın.

5-10 dakika pişirip ocaktan alın.

Beğendi için zeytinyağını ısıtıp un ekleyin.

Unu kavurup, azar azar süt ekleyin. Karıştırarak pişirin.

Haşlandıktan sonra fazla suyu sıkılmış ve doğranmış ıspanak ekleyip karıştırın.

Ocaktan alıp servis tabağına yerleştirin.

Yanına veya üzerine tavuk sote ekleyip sıcak olarak servis yapın.