Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Gül Mantısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 11 Mart 2020 Çarşamba günü yayınlanan 478. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Gül Mantısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Gül Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Gül Mantısı Tarifi

GÜL MANTISI

Hamuru için:

 1 su bardağı su

 1 yumurta

 1 tatlı kaşığı tuz

 3,5 su bardağı un

İç harci için:

 400 gr kıyma,

 1 adet ince doğranmış soğan

 Tuz, karabiber, kimyon

 Sos için:

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı siviyag

Tuz

3,5-4 su bardağı su

Sunum;

2 bardak yoğurt

2 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleriyle sert bir hamuru yoğurup üzerine kapatıyoruz. 15-20 dk dinlendiriyoruz.

Kıymalı harcın malzemelerini bir kapta biraz yoğuruyoruz.

Dinlenen hamuru 2 beze yapıyoruz.

Sırayla ince olacak şekilde açıyoruz. Açarken az un kullanıyoruz.

Sonra yuvarlak bir kalıpla veya bardakla yuvarlak kesiyoruz. Gül şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.

Sonra sos malzemelerini karıştırarak üzerine döküyoruz.

Üzerine yağlı kağıt veya tepsi kapatarak 180 derecelik fırında yarım saat daha pişiriyoruz (ikinci fırınlamada mutlaka üzerini kapatın yoksa üzeri çok kuru olur)

Piştiğinde ocaktan alıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.